Connect with us

Yük Taşıma

IVECO, 600 Bininci Eurocargo’yu Kutluyor

IVECO, Brescia fabrikasında üretilen 600 bininci Eurocargo’yu kutluyor. Markanın ikonik üretim tesisi durmaksızın devam eden inovasyonlarla birlikte bu modelin başarısında anahtar bir rol üstlendi.

Milano’ya yakın Brescia tesisi Eurocargo üretim operasyonlarında kendilerini bu işe tutkuyla adayan 1600 çalışanıyla üretimin kalbi oldu.

Fabrika direktörü Marco Colonna şu yorumda bulundu: “Yıllardır başarısını sürdüren ve şu an 4. neslini ürettiğimiz Eurocargo’nun 600 bininci aracının banttan inişini büyük bir gururla kutluyoruz. Bu araç sıkıştırılmış doğal gazlı (CNG) olup IVECO’nun sürdürülebilir hareketliliğe bağlılığının somut bir kanıtı. Eurocargo ilk olarak 1991 yılında Bertone tasarımı ile karşımıza çıktı ve modüler kabin tasarımı sayesinde düşük maliyetli kişiselleştirmenin önünü açarak büyük satış başarılarına erişti. Geçmişteki bu başarı, sürekli geliştirme ve inovasyonla araçlarımızın her zamankinden daha yeşil olacağı bir gelecek yolculuğunda bize rehberlik ediyor.

Sürdürülebilirlikte öncü bir marka olan IVECO, taşımacılık sektörüne alternatif enerjili araçlarıyla ideal çözümü sunarak karbondioksit salınımlarının azaltılmasında aktif rol oynuyor. Doğalgaz bugünün ve yarının ihtiyaçları için çevresel ve ekonomik bağlamda en verimli çözüm. Doğalgazlı Eurocargo modelleri aynı zamanda sessizlikleriyle kentsel görevlere de harika uyum sağlamakta.

Brescia ekipleri, şasi ile kabin montajı, boyama, vites kutusu montajı, iç döşeme ve nihai kontrollere kadar üretimin her aşamasında sinerji içinde çalışıyor. Fabrika aynı zamanda askerî kullanım ve itfaiye kullanımı için özel araçların üretimini gerçekleştiriyor. Bu esneklik, takım çalışması ve 2007 yılında devreye alınan, sıfır hata, sıfır atık ve sıfır kaza hedeflerini içeren dünya standartlarında entegre üretim sistemi ile mümkün oluyor. Bunlar Eurocargo için yalnız tasarımda değil performansta da yüksek standartları sağlıyor.

Tesis, 1903’te Roberto Züst tarafından Fabbrica Automobili olarak kuruluyor. Şirket 1928 yılında Officine Meccaniche (OM) adını alıyor ve 1968’de Fiat tarafından satın alınıyor. İlk olarak yarış otomobilleri dâhil olmak üzere otomobil üretilen tesis, önce tarımsal sonra da endüstriyel araçlar üretmeye başlıyor. 1975’te OM, yeni kurulan IVECO’nun kurucu ortaklarından biri oluyor. 1991 yılında ise burası Eurocargo’nun üretim tesisi olarak seçiliyor. Bu sayede Eurocargo’nun evi olan tesis, yüksek teknolojili sürdürülebilir araçlara giden yolda önemli bir rol oynuyor. Tesisin kendisi çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konusunda da kendini adamış durumda; önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık 20 bin metrekarelik güneş panelinin montajıyla yıllık 1300 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirecek.

Ulaşım Gündemi

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

ANADOLU ISUZU’DAN YÜK HAFİFLETEN KAMPANYA

Anadolu Isuzu, müşterilerinin işine güç katacak, güvenilir ve ekonomik çözümler sunmaya devam ediyor. 31 Mayıs’a kadar devam edecek “Yükünüzü Hafifleten Kampanya” ile tüm kamyon modelleri 1.200.000 TL’ye kadar, 24 ay vadeli ve %1,99 faiz oranlı kredi ile sunuluyor.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yaz mevsimine avantajlarla dolu bir kampanya ile “Merhaba” diyor. Tüm kamyon modellerini kapsayan özel kampanya ile müşterilere 1.200.000 TL’ye kadar, 24 ay vadeli ve %1,99 faiz oranlı kredi fırsatı sunuluyor. Bu fırsatın yanısıra isteyen müşterilere üç ay ödemesiz kampanya fırsatları da sunuluyor. Anadolu Isuzu, 31 Mayıs 2025 tarihine kadar geçerli olacak kampanya ile işini büyütmek veya filosunu yenilemek isteyen tüm ticari araç sahiplerine kolaylık sağlamayı hedefliyor. Anadolu Isuzu’nun ticari araç modelleri, yüksek performans, ticari kullanımda kritik öneme sahip olan dayanıklılık, güç ve yüksek manevra kabiliyetleriyle öne çıkıyor.

Kamyon alımlarında avantajlı koşullardan yararlanarak, Anadolu Isuzu kalitesini deneyimlemek isteyenler, kampanya hakkında daha fazla bilgi almak ve fırsatlardan yararlanmak için Anadolu Isuzu bayileri ile iletişime geçebilir.

 

Continue Reading

Blog

Volkswagen Ticari Araç’tan Yılın İlk Fırsatı

Volkswagen Ticari Araç, Yeni Caravelle, Yeni Transporter Panel Van, Yeni Crafter, Caddy ve Amarok modelleri için şubat ayına özel kredi kampanyası başlattı. Vdf iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Şubat ayı boyunca devam edecek kampanyada kredili alımlarda cazip faiz oranları sunuluyor.

Volkswagen Ticari Araç, Volkswagen Doğuş Finans (vdf) iş birliğiyle yeni bir kampanyayı uygulamaya aldı. Yeni Caravelle, Yeni Transporter Panel Van, Yeni Crafter, Caddy ve Amarok modellerine özel olarak uygulanan kampanya Şubat ayı boyunca devam ediyor.

 

Kampanyada kredili alımlarda uygun faiz oranları sunuluyor:

Kampanya kapsamında Caddy modeli için; 300 bin TL’ye 12 ay yüzde “0” faiz, 500 bin TL’ye 6 ay yüzde “0” faiz veya 500 bin TL’de 12 ay yüzde 1,73 faiz oranı avantajıyla kredi kullanılabiliyor.

 

Yeni Caravelle, Yeni Tansporter Panel Van ve Yeni Crafter Panel Van modelleri için; 500 bin TL’ye 12 ay yüzde “0” faiz, 800 bin TL’ye 6 ay yüzde “0” faiz ve 900 bin TL’ye 12 ay yüzde 1,73 faiz oranıyla kredi seçeneklerinden yararlanılabiliyor.

 

Crafter Kombi ve Amarok modellerinde ise, 900 bin TL’ye 12 ay yüzde “0” faiz, 1.500.000 TL’ye 12 ay yüzde 1,49 faiz, 24 ay yüzde 2,39 faiz veya 36 ay yüzde 2,64 faiz oranları sunuluyor.

Volkswagen Ticari Araç internet sitesi https://ticariarac.vw.com.tr ‘den farklı kredi tutarları için değişen faiz oranı avantajlarına ulaşılabiliyor.

Continue Reading

Blog

Mercedes-Benz Türk Mesleki Eğitim Programlarıyla “Kadının Yapamayacağı İş Yok” Diyor!

Ağır ticari araç endüstrisinin öncü firması Mercedes-Benz Türk, “Kadın Kaynak Operatörlüğü Meslek Edindirme Programı” ile mesleki eğitime ve istihdama desteğini sürdürüyor. Üretim sahasındaki kadın çalışan sayısının artırılması amacıyla İŞKUR iş birliği ile hayata geçirilen “Meslek Edindirme Programı” kapsamında Mercedes-Benz Türk, yalnızca kadınları sektöre kazandırmayı değil, mevcut istihdamın da sürekliliğini ve sürdürülebilir olmasını hedefliyor. Her alanda fırsat eşitliğini ilke edindiklerini belirten Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “İstihdam programlarımız ve kadın çalışanlara yönelik projelerimizle, sahadaki kadın çalışan oranını 2 katına çıkardık ve daha gidecek çok yolumuz var. Bu sebeple, istihdama katılmayı özendirmemiz gerekiyor. Muhakkak eğitim seviyesine dokunmamız ve özellikle kadınların da mesleki eğitime ulaşmasını sağlamamız lazım. Bu anlamda fabrikalarımızda kadın istihdamı kapsamında yürüttüğümüz projeler çok kıymetli. Üretimden, operasyona, teknolojiden yönetime her alanda fırsat eşitliğini, kadınların varlığını ve istihdamını desteklemeye devam edeceğiz. Uzun lafın kısası; işin cinsiyeti yok, “kadınların yapamayacağı iş yok” dedi. 

Türkiye ağır ticari araç endüstrisinin öncü firması Mercedes-Benz Türk, yenilikçi ürünleri ve mükemmeliyetçi hizmet anlayışıyla yakaladığı başarıların yanı sıra uzun yıllardır sürdürdüğü “Çeşitliliklerin Yönetimi” çerçevesinde, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamı konusundaki kararlılığını somut bir şekilde yansıtmaya ve uygulamaya devam ediyor. Kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair önemli adımlar atarak bu konuda programlarını aralıksız sürdüren şirket, son olarak bu kapsamda hayata geçirdiği “Kadın Kaynak Operatörlüğü Meslek Edindirme Programı”na da tam destek sağlıyor. Özellikle ağır sanayide kadınların tercih etmeyeceği “varsayılan” kaynak, robot, makine, forklift operatörlüğü gibi alanlarda kadınların mesleki yeterliliklerini sağlamak ve istihdama kazandırmak amacıyla, İŞKUR iş birliği ile başlatılan “Kadın Kaynak Operatörlüğü Meslek Edindirme Programı” kapsamındaki kadın kaynak operatörlüğü eğitimleri ile sektörel istihdama destek oluyor.

Mesleki yeterlilik belgesini alan 12 kadın kursiyer, Mercedes-Benz Türk’ün üretim sahasında kaynak operatörü olarak istihdam edildi

“Kadınların yapamayacağı iş yok” vizyonuyla hareket eden Mercedes-Benz Türk, 2023 yılına göre üretimdeki kadın çalışan oranını iki katına çıkardı. Üretimde her bölümde kadın çalışanları istihdam eden Mercedes-Benz Türk, fırsat eşitliği ve eğitimin daima yanında olmaya devam ediyor. Üretim sahasındaki kadın istihdamını artırmak ve mevcut istihdamın sürekliliğinin sağlanması adına, yenilikçi çalışmalara imza atıyor. Proje kapsamında, mesleki yeterlilik gerektiren alanlardan kaynak bölümünde istihdama katılmak isteyen adaylara İŞKUR aracılığı ile ulaşan şirket, yapılan değerlendirmelerin ardından ilk 12 kursiyer ile eğitimlere başladı. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası yerleşkesinde yer alan Teknik Eğitim Merkezi’ndeki akredite teknik eğitmenler tarafından düzenlenen eğitim programı ile eğitimlerini tamamlayarak mesleki yeterlilik belgesini alan 12 kadın kursiyer, Mercedes-Benz Türk’ün üretim sahasında kaynak operatörü olarak istihdam edildi.

Kadınların mesleki yeterliliklerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Mercedes-Benz Türk, gerçekleştirdiği projelerle yalnızca kadınları sektöre kazandırmayı değil, mevcut istihdamın da sürekliliğini, sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

Üretimdeki kadın çalışan oranı iki katına çıktı

Konu hakkında değerlendirme yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, 1967’den bu yana Türkiye’de ağır vasıta sektörünün öncüsü bir şirket olarak, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini söyledi. Türkiye’de hizmet, bankacılık ve finans gibi alanlarda kadın çalışan oranının yüzde 35’lerde olduğunu hatırlatan Süer Sülün, “Bizde de durum paralel. Ancak üretim sahasında bu oran oldukça düşük. İstihdam programlarımız ve kadın çalışanlara yönelik projelerimizle, sahadaki kadın çalışan oranını 2 katına çıkardık ve daha gidecek çok yolumuz var. Bu sebeple, istihdama katılmayı özendirmemiz gerekiyor. Muhakkak eğitim seviyesine dokunmamız ve özellikle kadınların da mesleki eğitime ulaşmasını sağlamamız lazım. Bu anlamda fabrikalarımızda kadın istihdamı kapsamında yürüttüğümüz projeler çok kıymetli.” dedi.  Bugün itibarıyla her bir otobüs ve kamyonun üretiminde montaj birimlerinden, boyahaneye, kaynak bölümünden kalite-kontrole, koltuk imalatından ambar-lojistik süreçlerine kadar üretimdeki tüm bölümlerde kadınların imzası olduğunu vurgulayan Süer Sülün, şöyle devam etti: “Kadınların yeteneklerinin ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması, eşit fırsatlara ve haklara sahip olmaları için yapılan her bir çalışmanın önemi kritik. En son hayata geçirdiğimiz, üretim sahasındaki kadın çalışan adaylara yönelik “Meslek Edindirme Programı”mız da bu çalışmalardan biri ve bu bizim için de sektör için de çok kıymetli. Üretimden, operasyona, teknolojiden yönetime her alanda fırsat eşitliğini, kadınların varlığını ve istihdamını desteklemeye devam edeceğiz. Endüstride, ‘işin kaynağında’ kadınların imzasının olduğunu her zaman vurgulamaya, bu kapsamda kadınların istihdamı için çalışmaya devam edeceğiz. Uzun lafın kısası; işin cinsiyeti yok, “kadınların yapamayacağı iş yok” dedi.

Üretim sahasında istihdama katılan kadınların iz bırakan çalışmaları sosyal medyada

Mercedes-Benz Türk, sosyal medya hesaplarında yayınladığı kısa film serisi ile de “Kadın Kaynak Operatörlüğü Meslek Edindirme Programı”na katılan ve Mercedes-Benz Türk bünyesinde göreve başlayan kadın çalışanların bu yolculuktaki cesur adımlarını, kendilerinin, proje ekibinin ve yöneticilerin görüşleriyle aktarıyor.   Şirket yayınladığı bu kampanya filmi ile, üretim sahasında istihdama katılan kadınların iz bırakan çalışmalarını örnekleriyle göstererek, tüm kadınlara ilham vermeyi amaçlıyor.

 

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2019 SUV4CROSS markası tescilli bir markadır.